Lichte en superlichte koplamp

Lanterna_Magica_RobensDe Lanterna Magica van Robens moet duisternis brengen in donkere dagen. Deze vrij compacte en relatief lichte – 94 gram inclusief batterijen – heeft een lichtopbrengst van 120 lumens. In de sterkste stand heeft ze een vrij geconcentreerde, maar sterke straal. De zuinigere stand biedt ook nog ruim genoeg licht voor de ruime omgeving. Je kan het lampje deels traploos, deels met vrij moeilijke kliks in verschillende standen naar beneden richten.

De constructie is waterdicht tot één meter, en voelt vrij stevig aan. Alleen het plaatje dat contact maakt met je voorhoofd had men iets groter of anders mogen ontwerpen, want in bepaalde standen heeft de lamp te lichte neiging om te wiebelen. Maar voor de rest is dit een prima lampje voor zijn aanbevolen prijs van 14,95 euro;

 

 

 

Lanterna_Magica_Mini_robensLeuker vinden we de Lanterna Magica Mini. Dit lampje is echt zo minimalistisch mogelijk gehouden. Het weeg inclusief batterij 28 gram en is 33 x 33 x 29 millimeter klein. Het pas dan ook perfect in een broek- of hemdzak, of ergens in een rugzak waar het nooit in de weg zal zitten. Perfect dus om altijd als noodlampje mee te hebben. Uiteraard moet je niet al te veel lichtopbrengst verwachten: 24 Lumens. Dat is net voldoende om in onmiddellijke omgeving iets te zien, maar meer ook niet.

Het is zeker genoeg om zelf gezien te worden. Daarom is het bijvoorbeeld wel geschikt om meet te gaan lopen zolang het niet heel donker is of het terrein te gevaarlijk. Handig in deze context is ook dat er twee heel kleine rode lampjes zijn ingebouwd, die helpen om gezien te worden en die je ook nog een SOS signaal kan laten uitsturen.

Hoewel je het van slechts vier rekkers niet zou verwachten, houden ze de Magica Mini heel goed op zijn plaats. Dankzij een veertje kan je het lampje ook op een pet vastmaken.

Voor 18,95 euro is dit een erg handig lampje om als nood- of reservelampje altijd op zak te hebben.