Licht maar warm donsjasje met buitenlaag uit plantaardig nylon

Yeti ModeHet Duitse Yeti specialiseert zich al jaren in vooral dons, met een nadruk op licht gewicht en innovatie. Dat blijkt ook weer uit de Mode (heren) en North (dames) donsjasjes. Volgens Yeti zijn dit de eerste jassen ter wereld waarvan de buitenstof gemaakt is van milieuvriendelijke plantaardige nylon, Next to Nature.

Het materiaal is door Toray gemaakt op basis van de ricinusplant, die plantaardige olie oplevert. Het resultaat is een buitenlaag die waterafstotend is – niet echt waterdicht, maar je kan er toch een eindje mee in de regen lopen.

Als vulling hebben deze jasjes Yeti Crystal Down Dry, een tegen het absorberen van vocht behandelde dons die exclusief door Yeti gebruikt mag worden.

Het resultaat is een jasje dat zo dun is dat het (bijna) doorschijnbaar is, maar tegelijk lekker warm en vrij goed beschermend tegen de regen. Het geheel blijft ook erg licht: de Large-versie weegt slechts 440 gram. Bovendien kan je het hele jasje makkelijk in een van de zijzakken opbergen, waardoor je een pakje krijgt dat zo in een rugzak past.

Omdat het langs de buitenkant geen typische gewafelde structuur heeft die je bij veel andere donsjasjes vindt, ziet het er ook best goed uit. De naam ‘Mode’ is dan ook niet slecht gekozen.