Lange Kiprun loopbroek voor frisse temperaturen

Kiprun Kalenji Decathlon loopbroekAls je tijdens de winter gaat lopen, is het zaak om het de eerste kilometers niet té koud te hebben, maar eens je opgewarmd bent ook weer niet oververhit te geraken. Een hele uitdaging voor je loopkledij. De lange Kiprun loopbroek van Kalenji, het loopmerk van Decathlon, heeft de ambitie om die uitdaging aan te kunnen.

Deze nauw aansluitende loopbroek is duidelijk dikker van stof dan de doorsnee loopbroek. Lang binnen is ze afgewerkt met een erg zacht aanvoelende fleece-achtige stof. Decathlon heeft er zijn Stratermic technologie in verwerkt, wat in dit geval voor een goede isolatie moet zorgen terwijl de stof toch nog ademend genoeg moet zijn. Bij onze praktijktesten in frisse maar niet echt koude temperaturen bleek de broek die beloftes echt wel waar te maken. Als het iets minder fris was – pakweg rond de 10 graden – vonden we ze ietwat aan de warme kant, maar dat is vrij persoonlijk.

In elk geval kregen we ook tijdens loopsessies van een tot twee uur absoluut geen oververhit gevoel. Dit ligt zeker aan de stof die goed ademt en het vocht afdrijft, maar ook aan de inzetstukken aan de buitenkant van de bovenbenen die van een dunnere stof zijn gemaakt.

Zeker bij dergelijke iets beter isolerende broeken met een dunne voering riskeer je bij langere loopsessies dat je irritaties krijgt of dat de broek begint te schuren. Hoewel we daar zelf nogal snel last van hebben bij andere loopkledij, hebben we hier bij de Kalenji Kiprun absoluut geen last van gehad, ook niet na meer dan twee uur lopen.

Kiprun Kalenji Decathlon loopbroek onderkantDe broek heeft bovenaan een koord om ze op z’n plaats te houden, en onderaan ritsen om ze makkelijk aan- en uit te kunnen trekken. Er zijn een paar kleine reflecterende accenten. In een voor de rest grotendeels zware broek (al zitten er blauwe or gele accenten in) die toch vooral in donkere periodes gebruikt wordt, had men wel iets meer reflecterend materiaal mogen voorzien.

Kiprun Kalenji Decathlon loopbroek 2De Kiprun broek van Decathlon heeft twee zakjes: een kleintje langs de binnenkant waar bijvoorbeeld een sleutel in past, en een iets grotere opzij met een rits. Langs de binnenkant van dit zakje is een opening om de draad van een hoofdtelefoon door te steken. Het is dan ook vooral bedoeld om je telefoon in te steken. Dat mag dan wel geen al te groot model smartphone zijn, want het zakje is niet erg groot. Veel meer dan een 4 inch scherm zal al moeilijk zijn.

Veel minpuntjes hebben we dus niet aan de Kiprun loopbroek kunnen ontdekken.