Jean-Marc Glaude, Belg, verdeler van Ski-Mojo : ontdek het echte plezier van het glijden !

DSC_4686Jean-Marc Glaude, 47 jaar, verdeler van Ski-Mojo

Op de vraag waar Jean-Marc Glaude is opgegroeid, antwoordt hij grappend: « ik kom uit Cwarmê ». Zelfs in België weten weinig mensen dat hij daarmee de link legt naar het carnaval in Malmedy.

Zijn huidige buren in La Clusaz weten dit dan zeker niet…

In zijn jeugd in de Oostkantons, waar hij zich kon uitleven op de latten in de Hoge Venen, werd zijn interesse in skiën gewekt. De passie voor de bergen ontdekte hij pas toen hij al dertig was. Als commercieel vertegenwoordiger voor Xerox trok hij van Brussel naar Genève. Hij kocht een oude boerderij in Taninges Haute-Savoie en engageerde zich als vrijwilliger bij verschillende lokale organisaties en sportieve evenementen, eerst in Taninges, later in La Clusaz.

In 2008, tijdens vrijwilligerswerk in een manche van de Wereldbeker langlaufen in La Clusaz, ontmoette hij Ingrid, die later zijn vrouw zou worden. Later werd hij in La Clusaz ook secretaris-generaal van het wereldkampioenschap langlaufen voor junioren en de categorie -23 jaar.

Voor Jean-Marc is 2008 ook het moment om zijn werk als vertegenwoordiger in te ruilen voor een nieuwe job. « Het duurde twee jaar vooraleer ik goed en wel weer van start kon gaan. Eerst volgde ik een opleiding bedrijfskunde en daarna werkte ik meerdere pistes en projecten uit. Dit resulteerde uiteindelijk in Ski-Mojo ». De Ski-Mojo is een apparaat dat bevestigd wordt aan het been, en met behulp van veren ongeveer één derde van het lichaamsgewicht opvangt. Het werkt als exoskelet van de benen en zorgt ervoor dat je langer en sneller kunt skiën. Tegelijkertijd wordt de druk op de knieën verlaagd. Een soort van bionische knie, dus.

In 2010, tijdens het ISPO salon in München, probeerde ik Ski-Mojo uit. Ik was meteen onder de indruk. Toen dacht ik nog niet na om er iets mee te doen. Maar in de winter van 2013 kreeg ik bezoek van mijn sportleraar uit Malmedy. We brachten heel wat tijd door op de piste en hij vertelde me dat hij normaal gezien na anderhalf uur skiën moest stoppen omwille van zijn artrose, maar dat dit nu opgelost was dankzij Ski-Mojo. Hij vroeg zich af waarom het systeem nog niet op de markt werd gebracht in de Franse skistations. Voor mij was dat het teken om in actie te schieten. »

MCP_SKIMOJO_134 Zorgeloos en veilig

Jean-Marc nam contact op met de Engelse ontwikkelaar, deed een verkoopsanalyse en stelde enkele tests op, voor zowel jonge als minder jonge skiërs. « Acht op de tien proefpersonen, vroegen me hoeveel het apparaat kostte. Voor mij een teken dat er vraag naar zou zijn! Met Ski-Mojo ben je minder vermoeid en neem je dus minder risico. Je skiet zachter, ontlast je knieën en kan langer skiën. Zelfs een kampioen als Luc Alphand was overtuigd. »MCP_SKIMOJO_064

Een distributienetwerk en tests voor het grote publiek in de stations van Savoie Mont Blanc 

Onder het motto « geprobeerd is overtuigd », zette het bedrijf van Jean-Marc een netwerk op in de stations van Savoie Mont Blanc waar het grote publiek Ski-Mojo kan uittesten : Espace Mont Blanc, Espace Diamant, Portes du Soleil, Praz de Lys Sommand, Grand Massif, Espace Killy, Paradiski, 3 Vallées,…

Met dit avontuur wortelt Jean-Marc Glaude zich nog dieper in de regio. « Mijn schoonvader zei altijd dat hij in de mooiste vallei van de wereld woonde : de vallée des Confins. Ik deel zijn mening. Wanneer ik na enkele dagen van huis weer in La Clusaz kom, verschijnt er een lach op mijn gezicht. Hier ben ik thuis. »

www.ski-mojo.fr