Jaybird Tarah Pro: oortjes voor pro sporters

Wie tijdens het sporten van muziek wil genieten, heeft keuze zat uit oortjes. Wil je ook een echt goed geluid en vooral een batteij die het lang uithoudt, dan zijn de Tarah Pro oortjes van Jaybird een evidente keuze.

159 euro voor sportoortjes is flink duur, en daarom mogen de Tarah Pro oortjes wel wat te bieden hebben. Dat ze via Bluetooth aan een telefoon of horloge te koppelen zijn is evident, maar er loopt toch nog een koortje tussen de twee stukken.

Je kan het koortje aanspannen zodat het goed om je hoofd blijft zitten. In het koortje zit het stukje met de bedieningsknoppen en de connector voor de aparte oplader. Met de knoppen kan je het volume aanpassen, de muziek op pauze zetten of een gesprek opnemen. Een nummer doorspoelen doe je door de volumeknoppen iets langer in de drukken – het duurde wel even eer we dit door hadden.

Met de bijhorende app kan je op je telefoon het geluid nog naar je wens aanpassen. Tijdens het sporten zelf heeft dat uiteraard niet veel zin. Zo uit de doos zijn we zelf best tevreden met het geluid, dat ook goed de details laat horen. Al te veel bas moet je uiteraard niet verwachten. De oortjes sluiten ook het omgevingsgeluid niet helemaal uit, wat tijdens het sporten ook niet echt aan te raden zou zijn.

De Jaybird Tarah Pro’s passen goed in het oor, en met de extra rubberen opzetstukjes kan je ze zeker ook aan je eigen oren aanpassen. De muziekkwaliteit is uitstekend en merkbaar beter dan bij goedkopere oortjes. Ook de gebruikte materialen zijn duidelijk van premium kwaliteit. Zo zijn de oortjes vochtafstotend zodat zweet of regen er niet blijft aan plakken, en kan je er zelfs (even) mee gaan zwemmen.

Indrukwekkend is dat de batterij het tot 14 uur uithoudt. Ze helemaal opladen duurt 2 uur, maar in 5 minuten kan je al 2 uur gebruikstijd halen. Voor het opladen heb je wel een specifiek kabeltje nodig dat alleen voor deze oortjes bruikbaar is. We blijven het jammer vinden dat de fabrikanten geen oplossing vinden om dit met een standaard USB (micro of C) aansluiting mogelijk te maken. Je moet er nu niet alleen aan denken om het kabeltje mee te nemen als je voor een paar dagen weg bent, maar het is ook zo klein dat je het risico loopt het kwijt te spelen.