Intens avontuur in de Zwitserse natuur

2016_TNF_MOUNTAINFESTIVAL_7

Vijfhonderd mensen uit 21 landen bezochten in het weekend van 16 tot 18 september het The North Face® Mountain Festival voor drie dagen intens avontuur in de wilde natuur. Bezoekers uit onder meer de Verenigde Staten, Hongkong en Zuid-Afrika namen deel aan meer dan zeventig activiteiten: van trailrunning, klimmen, hiken en paragliden tot klifspringen, canyoning, raften en alpineklimmen. En natuurlijk waren ook wij van Outdoorfan.be present!

2016_TNF_MOUNTAINFESTIVAL_1 2016_TNF_MOUNTAINFESTIVAL_5 2016_TNF_MOUNTAINFESTIVAL_9 2016_TNF_MOUNTAINFESTIVAL_10

IMG_0222In de nacht van donderdag op vrijdag hadden we onze wagen volgeladen: rugzak, tent, slaapzak, trailschoenen, klimgerief… Klaar om naar het Zwitserse Lauterbrunnen, vlakbij Interlaken en Grindelwald, af te zakken en te genieten van een avontuurlijk weekend. Het weerbericht voorspelde “avontuurlijk” weer – aka regen – maar daar zouden we ons niet door laten afschrikken. Onze kledij en onze spirit was er op voorzien, en de foto’s van het vorige The North Face® Mountain Festival hadden ons al voorbereid op een gezellige “camping” met veel kampvuurtjes en gelijkgestemde avonturiers. Na een vlotte rit doorheen de Ardennen, Luxemburg en Frankrijk waren we 7,5 uur later in het Base Camp van het The North Face® Mountain Festival.

Naast de buitenactiviteiten konden we genieten van alles wat het Base Camp te bieden had. Het doel daar: inspiratie en kennis opdoen, en het vieren van de pracht van de bergen. Dat alles begon met verhalen van leden van het The North Face®-atletenteam. Zo vertelden Simone Moro en Tamara Lunger over hun eerste winterse beklimming van de Nanga Parbat. Fernanda Maciel vertelde dan weer vol passie over haar sprint naar de top van de Aconcagua en terug in wereldrecordtijd en Andy Houseman had het over de geslaagde beklimming van de Westelijke top van de Link Sar. Maar ook klimatleten zoals het koppel James Pearson en Caroline Ciavaldini (eerste vrouwelijke beklimming van La Voie Petit, 8b!) kwamen aan bod.

2016_TNF_MOUNTAINFESTIVAL_17 2016_TNF_MOUNTAINFESTIVAL_34 2016_TNF_MOUNTAINFESTIVAL_39 2016_TNF_MOUNTAINFESTIVAL_37

Foodies leerden dankzij het enthousiaste team van NeverStopLonden hoe ze basisvoeding kunnen omzetten tot smakelijke en voedzame maaltijden tijdens een expeditie. Creatievelingen kregen in een fotografieworkshop inzicht in hoe ze de buitenwereld het best kunnen vastleggen op beeld. Prestatiegerichte deelnemers ontdekten nieuwe manieren om hun lichaam optimaal voor te bereiden op de bergen. De dagelijkse evenementen werden steeds afgesloten met een feest in de prachtige omgeving. Daar genoten we van lokaal eten en drinken, de gezellige kampvuurtjes, stoere verhalen, livemuziek en dj’s.

IMG_0273 IMG_0369

Zelf hebben we het meest genoten van de trailruns met de gemoedelijke Brit Jez Bragg (die man liep al 4 keer de Western States!), de Braziliaanse Fernanda Maciel (het was een leuk weerzien na onze ontmoeting tijdens de Marathon des Sables in Marokko) en een gletsjerbeklimming die ons – tegen alle verwachtingen in – tot boven de regen, in de zon bracht!

FullSizeRender (2)

Het The North Face® Mountain Festival verzamelde heel wat verschillende liefhebbers van de Zwitserse outdoors: van beginnend trailrunners die hun eerste tien kilometer in de bergen liepen tot ervaren klimmers die hun grenzen verlegden met het atletenteam. De liefde voor het buitenleven, en de drang om te ontdekken en unieke ervaringen te delen met gelijkgestemden maakten Mountain Festival tot een fantastisch evenement. 
FullSizeRender (1)

Kan je er niet genoeg van krijgen? Bekijk dan hier de aftermovie:

Details over het The North Face® Mountain Festival van volgend jaar worden de komende maanden bekendgemaakt. Blijf op de hoogte door The North Face te liken op Facebook, of het merk te volgen op Instagram en Twitter via #MountainFestival.