Ideaal isolerend jasje voor tussenseizoenen

Thrermoball Hybrid hoodieMet de Verto Micro Hoodie had The North Face afgelopen winter al een heel leuk jasje dat dankzij een combinatie van een donsvulling ter hoogte van het bovenlichaam en dunnere stof op de armen een goed evenwicht vond tussen isolatie en ventilatie. De Thermoball Hybrid Hoodie is daar een variant op die iets beter geschikt is voor het tussenseizoen of frisse omstandigheden tijdens de zomer.

Aan de voor- en achterkant ter hoogte van het bovenlichaam is dit jasje gevuld met ThermoBall. Dit synthetisch isolatiemateriaal van PrimaLoft is erg licht maar toch goed isolerend, ook als het nat is. Opzij zitten er stukken uit rekbare Apex soft-shell stof ingewerkt, en ook voor de mouwen is dit materiaal gebruikt. Dit Apex materiaal heeft als heel grote voordeel dat het goed ademend is maar tegelijk de wind ook grotendeels afblokt. Samen met de kap uit dezelfde stof zorgen de panelen uit Apex toch nog voor wat isolatie, al is dat minimaal in vergelijking met de hoogdpanelen uit ThermoBall. De soft-shell stof houdt je zelfs een tijdje droog bij regen.

Je mag van dit jasje niet verwachten dat het je even goed warm houdt als een echt isolerende jasje uit (synthetisch) dons dat voor de winter bedoeld is. Je kan het in de winter wel als onderjasje gebruiken. Zelf vinden we de combinatie in elk geval erg geschikt omdat je vaak tijdens het sporten op je bovenlichaam wel isolatie nodig hebt omdat je vitale organen het warm genoeg moeten hebben. Aan je armen en zijkant mag je echter wel wat warmte verliezen om het niet té warm te krijgen. In die zin kan je dit jasje zelfs gebruiken om in frisse omstandigheden te fietsen of rustig te lopen. Het is echter zeker ook geschikt om bijvoorbeeld tijdens een zomerse trektocht in de bergen mee te hebben. Je kan het vrij klein opbergen in een van de zakken, en het weegt ook erg weinig: zo’n 315 gram. Toch heeft het nog een borstzak langs binnen en twee zijzakken, alleemaal met rits.

Kortom: dit jasje doet zijn ‘hybrid’ naam alle eer aan. Op vrij korte tijd is het bij ons tot een vaste waarde uitgegroeid, en we zouden het echt niet meer willen missen.