Hydro Flask Coffee: drinkfles voor meer dan koffie

Hydro Flask Coffee blauw16 ozJe vraagt je soms af of er nog plaats is op de markt voor extra modellen drinkflessen. Ja, blijkbaar, want het Amerikaanse merk Hydro Flask probeert toch ook (meer) voet aan de grond te krijgen in Europa. Hun Coffee model laat alvast zien dat ze technisch erg goede thermossen kunnen maken.

Het model heeft zijn naam waarschijnlijk gekregen omdat het een populair model is voor mensen die op een werkdag maar ook in hun vrije tijd graag warme drank meenemen, maar die wel heel comfortabel willen kunnen drinken. De fles heeft dan ook een grote opening. Dat is makkelijk om te vullen en proper te maken, maar met de juiste dop ook heel makkelijk om uit te drinken.

hydro-flask-wide-mouth-flip-lid-pacificIn principe komt het Coffee model met een Hydro Flip sluiting. Dit is er een die je gewoon moet open klikken om er uit te kunnen drinken. Handig voor als je onderweg in de auto wilt drinken bijvoorbeeld, maar ook in andere omstandigheden waar je je drinkfles snel en eenvoudig moet kunnen openen. De opening waar de drank uit komt, is relatief klein, maar dat laat toe om met kleine geutjes te drinken, wat bij warme drank ook wel het meest comfortabele is.

Hydro Flask Coffee rood 16 ozAls de drank nog echt heel heet is, kan je er toch nog nauwelijks van drinken. Daarvoor is een traditionele thermos met een drinkbeker toch beter geschikt. Maar in de praktijk merkten we dat drank toch niet enorm lang heet blijft in de Coffee Flask. Het is dan wel een geïsoleerde fles, maar ze hield drank toch duidelijk veel minder lang echt warm dan een ongeveer even grote traditionele thermosfles (van een ander merk). We hebben beide gedurende enkele dagen gelijktijdig gevuld en in dezelfde rugzak gehouden tijdens een skivakantie, en het verschil was echt groot.

Waar dit precies aan ligt, weten we niet, maar het zal zeker deels te maken hebben met de grote opening. Door de plastiek dop kan waarschijnlijk veel sneller warmte ontsnappen dan door de draaidop van een klassieke thermosfles, zeker als daar nog een beker op geschroefd zit. Tenzij je langer wilt wachten met beginnen drinken, vinden we dit eigenlijk bijna een voordeel. Bij eerder frisse temperaturen in de bergen (rond de 0 graden of minder) was onze drank tegen de middag heel goed drinkbaar. In warmere temperaturen blijft hij wel wat langer warm, maar in de latere middag was de drank ook dan lauw. Overigens geeft Hydro Flask zelf aan dat de Coffee drank tot zes uur warm houdt, en tot 24 uur koud.

Hydro-Flask-Wide-Mouth-Flip-Lid-openTijdens de ongeveer twee maanden dat we de Coffee Flask met de Hydro Flip gebruikt hebben, werkte deze perfect. In het begin moet je wat wennen aan de dop omdat hij wat moeilijk te openen en te sluiten is, maar op zich werkte dit zeer goed. De vraag is wel hoe lang het duurt eer de sluiting wat uitgesleten geraakt en de dop minder goed vast blijft zitten. Bij ons is de dop geen een keer per ongeluk open gegaan in de rugzak, maar veiligheidshalve zou je de fles toch best ietwat apart wegsteken.

We hebben voornamelijk verschillende soorten thee en water in de Coffee Flask gedaan, en op geen enkel moment hebben we een of andere metaalsmaak of zo ondervonden. De fles is ook makkelijk proper te maken dankzij de grote opening. De coffee is beschikbaar in drie maten: 12, 16 en 20 ounces, respectievelijk 35, 47 en 59 centiliter.