Hou je smartphone en andere spullen droog tijdens het (water)sporten

Meer en meer smartphones zijn waterdicht, maar dat wil nog niet zeggen dat ze echt overal tegen kunnen of dat je ze niet best nog extra beschermt. Zeker als je bepaalde watersporten gaat doen, langdurig in de regen gaat sporten of in stoffige omgevingen zit, is het toch best om voor extra bescherming te zorgen. Een waterdichte hoes komt dan goed van pas. Cellularline heeft dit soort hoesjes, maar ook een grotere tas waar je nog extra spullen in kwijt kan.

Waterdichte hoesjes voor smartphones zijn er genoeg, ook bij de goedkopere winkels. Toch let je beter goed op: is de plastiek wel stevig genoeg en laat hij goed toe om het toestel nog te bedienen, en is de afsluiting echt wel te betrouwen. Als je onderweg nog via een kabel naar muziek wilt luisteren, moet je ook aan een audioconnector denken. De Voyager Music van Cellularline voldoet aan al deze criteria, zo konden we gedurende enkele weken ondervinden.

Het zakje is groot genoeg om er een grote smartphone als pakweg de iPhone XS Max of een Samsung S10 Plus in kwijt te kunnen. De grotendeels doorzichtige plastiek voelt stevig aan, maar je kan er toch moeiteloos je smartphone mee bedienen – op de vingerafdruksensor na natuurlijk. De sluiting werkt met twee klemmen, en liet bij ons geen druppel door. De ‘music’ in zijn omschrijving wil zeggen dat er een aux-kabeltje in zit dat je aan je telefoon kan aansluiten. Langs de buitenkant kan je dan een oortje aansluiten. Uiteraard zijn er meer en meer telefoons zonder aux-aansluiting, en meer en meer mensen die Bluetooth-oortjes gebruiken, dus of de Music versie nog echt handig is, moet je even overdenken. Er zijn ook versies van het hoesje zonder de aux-aansluiting.

Nog handig is dat er een koortje bijgeleverd is om de telefoon vast te houden, en achteraan is er een houder waar je bijvoorbeeld een riem kan doorsteken om alles op z’n plaats te houden.

Smartphone + spullen

Heb je meer spullen dan alleen je smartphone die absoluut droog moeten blijven, dan is de Voyager Extreme een erg handige oplossing. Op zich lijkt dit gewoon een droogzak die veel mensen op boten gebruiken. Hij heeft een oprolsluiting die je drie keer moet omdraaien om de zak waterdicht te maken. Vervolgens sluit je de zak met een clipssluiting. Dan kan er nog ongeveer vijf liter volume in. Met een verwijderbare riem kan je de zak rond je hals of schouder dragen.  Het materiaal voelt héél stevig aan. We hebben de tas een paar dagen op onze boot gebruikt, en buiten wat plekken en krasjes kwam er niets aan.

Waar deze zak echt wel een meerwaarde biedt tegenover gelijkaardige oplossingen, is dat er binnenin een flap zit waar je een smartphone in kan steken. Op die plaats zit er een stuk transparante plastiek, waardoor je niet alleen nog het scherm van je smartphone kan zien, maar ook gebruiken. Alleen een vingersensor werkt niet, en bij onze iPhone deed de gezichtsherkenning het ook niet. De knopjes opzij bedienen gaat uiteraard ook niet zo makkelijk. Maar alles bij elkaar is dit echt wel een handige tas, die je ook gewoon op het strand of elders kan gebruiken.

Er bestaat nog een 15 liter versie van ook, maar die lijkt ons toch niet meer zo handig om er ook je smartphone nog veilig mee te vervoeren. De 5 liter versie kost ongeveer 25 euro, wat gezien de kwaliteit en functies zeker niet te veel is.