Getest en goedgekeurd: de Mammut MTR 201 – II Boa

3030-02851-3266

Naar aanleiding van de Eiger Ultra Trail, kregen we 2 maanden geleden de Mammut MTR 201-II Boa Low trailrunning schoenen van onze Zwitserse vrienden bij Mammut.

Outdoorfan - Christoph Vandewiele - MTR (3)

Ondertussen hebben we ze uitbundig kunnen testen: op single tracks in de Zwitserse Alpen, op bredere paden in de Ardennen of de Kalmthoutse Heide en zelfs doorheen het Antwerpse Rivierenhof! Sneeuw, regen, zon. Kiezel, grind, zand, gras.

Outdoorfan - Christoph Vandewiele - MTR (9)Outdoorfan - Christoph Vandewiele - MTR (1)Outdoorfan - Christoph Vandewiele - MTR (8)Outdoorfan - Christoph Vandewiele - MTR (7)

Met het ruwere profiel in de zolen zijn de schoenen duidelijk gemaakt voor het betere trailwerk. De MTR 201-II Boa is heel direct en licht. De tussenzool zorgt voor een goede demping en heeft een drop van 6 mm. De “Stone Protector” en D3O® Strobel constructie maken scherpe stenen nauwelijks merkbaar, iets wat in de Alpen zeker welgekomen was.

Wat vooral aan de buitenzijde opvalt bij deze wedstrijdschoen is het beproefde Boa ® Closure System, dat we kennen van veel snowboardschoenen, en een fijnafstelling in beide richtingen mogelijk maakt. Ideaal als je je schoenen wat meer of minder wilt aanspannen in functie van het parcours… Wat ikzelf hieraan vooral handig vond was het feit dat ik de schoenen zo kon sluiten met één hand terwijl ik mezelf kon vasthouden aan de steile rotswand met de andere hand (eenmaal wat dieper in een wedstrijd kan dat al eens welgekomen zijn, zeker als je stilaan zonder suikers zit).
Outdoorfan - Christoph Vandewiele - MTR (5)Outdoorfan - Christoph Vandewiele - MTR (6)

Nutteloos weetje: het getal 201 in de productnaam is een verwijzing naar de Swiss Iron Trail in Davos, waar de T201 de zwaarste wedstrijdtrail is met 201km en 11.440 hoogtemeters D+

Outdoorfan - Christoph Vandewiele - MTR (2)Outdoorfan - Christoph Vandewiele - MTR (4)
Zou ik mijn Salomons of Altra’s zomaar weggooien voor deze schoenen?
Nee, maar als all-round trailschoen hebben ze wel een evenwaardige plaats verdiend in mijn weekendtas voor het betere off-road werk!