Gekleed op de piste met TNF Gatekeeper jas en broek

TNF Gatekeeper Jacket 2The North Face staat bij veel buitensporters bekend voor zijn technische kledij en materiaal, maar het merk heeft ook kledij voor ‘normale’ sportievelingen. De Gatekeeper jas en broek zijn daar goede voorbeelden van binnen de skilijn van The North Face. De doorgedreven skiër zal de combinatie niet technisch genoeg vinden, maar voor occasionele skiërs is het een leuke combinatie. Zeker als je het snel koud hebt.

TNF Gatekeeper Jacket 3De Gatekeeper jas en broek zien er bijna sportief-casual uit, niet echt skikledij-achtig. De buitenstof lijkt op geweven stof en de kleuren zijn ook meer die van sportieve stadskledij. Maar ze zijn uiteraard wel skigericht. Zo heeft de jas een sneeuwvanger – jammer genoeg niet verwijde baar -, een grote binnenzak voor je skibril en een zakje op de mouw voor de skipas. De jas is gevoerd en daarmee nogal warm. Voor mildere temperaturen of bij hevige activiteit zijn er verluchtingsritsen onder de armen. Een stuk fleece in de kraag zorgt voor extra comfort. De zijzakken op de vest zijn dubbel: met een rits opzij en een met een flap langs boven. De ruime kap is instelbaar en verwijderbaar.

TNF Gatekeeper Pants 1De ruim zittende broek heeft op de twee dijen een grote zak, en bovenaan twee steekzakken. Langs de binnenkant van de benen zijn er verluchtingsritsen, met een gaas. Ook hier is die verluchting zeker welkom bij warmere temperaturen.

TNF Gatekeeper Jacket 1Zowel de jas als de broek zijn namelijk gevoerd. Tenzij bij echt koude temperaturen, zijn we daar niet zo’n voorstander van. We hebben de Gatekeeper combinatie bijvoorbeeld tijdens een skivakantie met Pasen geprobeerd, en daar bleek ze de meeste dagen toch wat te warm te zijn. Tenzij je vooral in putje winter gaat skiën, of het snel te warm hebt, is dit dus niet zo ideaal.