Gebruik een Thule rugzak voor je GoPro opnames

Thule Legend GoPro backpack 3 Als je het serieus meent met je GoPro of andere action cam, heb je ongetwijfeld een boel accessoires, en misschien ook wel verschillende camera’s. Dat allemaal veilig en overzichtelijk meenemen is niet zo evident. Thule heeft onder de naam Legend verschillende tassen waar je je GoPro camera(‘s) en accessoires netjes en veilig in kan opbergen. De Legend rugzak heeft als bijkomend voordeel dat hij twee voorzieningen heeft om een GoPro of andere camera op vast te zetten.

Thule heeft de laatste jaren een brede waaier aan rugzakken op de markt gebracht: van computerrugzakken tot trekkingrugzakken. De Legend heeft elementen van deze twee uitersten. Voor een sportief bedoelde rugzak oogt hij nogal zakelijk, en onder meer het laptopvak heeft hij van de serieuze kant van de familie. Van zijn meer sportieve neven heeft hij onder meer goede compressieriemen, een vak met een zachte stof om een bril of smartphone veilig op te bergen, en voorzieningen om een drinkzak in te werken (in dat vak past ook de laptop).

Thule Legend GoPro backpack 2Maar de focus ligt dus op GoPro. Dat merk je vooral aan het voorste vak. Dit heeft een erg stevige buitenkant uit harde maar buigzame plastiek. Met een grote rits kan je het deksel helemaal open klappen. Dan komt er een groot vak uit mousse en rubber te voorschijn met een aantal uitsparingen. Hier passen drie GoPro camera’s, enkele bevestigingsstukken en losse accessoires in. Dankzij de fel blauwe kleur zie je meteen waar wat zit. In de binnenkant van de voorklep zitten nog twee vakken met een rits voor kleinere spullen. Uiteraard kan je andere zaken ook in de andere vakken van de rugzak zelf kwijt. Zelfs mensen met een heel uitgebreide collectie GoPro camera’s en accessoires krijgen waarschijnlijk alles wel opgeborgen in deze rugzak.

Thule Legend GoPro backpack 1Hoewel we geen echt zware testen met de rugzak hebben uitgevoerd, zijn we er wel vrij zeker van dat de Thule Legend je spullen goed beschermt. Toch zeker in het voorste vak. Misschien alleen jammer dat het niet moduleerbaar is, zodat je bijvoorbeeld één camera met meer accessoires ook goed kan opbergen. Je kan het rubberen vak met de uitsparingen, dat op zijn beurt ook in een stevig omhulsel zit, ook uit de rugzak halen. Het heeft dan veel weg van de Thule Legend GoPro Advanced Case, een tasje om GoPro spullen in op te bergen. Alleen jammer dat je het vak dat je uit de rugzak haalt niet aan de bovenkant kan afsluiten.

Twee houders voor camera’s

Thule Legend GoPro backpack 4Als je met een GoPro of andere action cam wilt filmen tijdens het skiën, snowboarden, wandelen,… is het niet altijd even evident om je camera op een goede plaats stabiel te monteren. In veel gevallen is het wel handig om je camera op je borst te bevestigen, omdat je daar vrij stabiele beelden vanuit een goed perspectief kan nemen. Een borstband is wat ons betreft dan ook een noodzakelijk accessoire. Tenzij je de Thule Legend rugzak hebt, want daar kan je vooraan een hulpstuk aan vastmaken waar een GoPro camera in kan schuiven. Het is een beetje prutsen om dit onderdeel met vier riempjes juist te bevestigen, maar eens het goed zit, werkt het ook echt uitstekend. Je kan redelijk goed de hoogte kiezen waar de camera precies moet hangen, en met de riempjes kan je de houder ook goed stabiel hangen.

Thule Legend GoPro backpack 5Om eens van perspectief te veranderen, of om met twee camera’s tegelijk te filmen, is er ook achteraan een houder waar je een GoPro camera in kan schuiven. Hij hangt dan stevig en stabiel vast op de klep van het vak waar je de camera’s in kan opbergen.

De Thule Legend rugzak heeft zeker een aantal troeven. Heb je verschillende GoPro camera’s en vooral accessoires, en moet je ook nog andere spullen meenemen, dan is het een uitstekende keuze om alles veilig op te kunnen bergen. Dat hij twee houders biedt om een camera aan te bevestigen, is een heel belangrijke plus.

Als sportrugzak laat hij wel een paar steken vallen. Het belangrijkste manco is misschien wel dat hij niet waterdicht is, en zelfs niet echt waterbestendig. Bij een beetje regenbui loop je dus kans dat alles vochtig of nat wordt. Dat begrijpen we niet zo heel goed. Thule had op z’n minst toch een regenhoes mogen voorzien. Als je hem vooral in de sneeuw wilt gebruiken is dat misschien niet zo’n probleem, al hebben we nog niet kunnen uittesten wat er gebeurt als je hem een tijdje in ietwat natte sneeuw laat liggen.

Thule Legend GoPro backpack 6De Thule Legend heeft een vrij groot volume. Dat is op zich zeker handig, maar als hij redelijk volgeladen is, wordt hij ook wat zwaar. Zeker dan vinden we vooral de schouderriemen, maar ook de heup- en borstriem wat te licht uitvallen. Het rugpand is erg goed gepolsterd, maar de schouderriemen zijn vrij dun, wat niet echt comfortabel is. Op de heupen zelf is de heupriem wel vrij breed, zodat hier een deel gewicht opgevangen wordt. Heb je de heupriem niet nodig, dan kan je hem wegstoppen of verwijderen. Hij heeft ook twee ruime zakken met rits.

Als deze (kleinere) nadelen geen al te groot bezwaar vormen, en je zoekt een veilige manier om je kostbaar GoPro materiaal te vervoeren, dan is de Thule GoPro Legend rugzak een goede keuze. Je moet er wel bijna 200 euro voor neertellen, maar hij is gelukkig ook veel ruimer te gebruiken.