Garmin S62: een golfhorloge met extra’s

De Garmin Approach S62 is een van de nieuwere golfhorloges van het Amerikaanse merk dat ondertussen een heel brede portfolio sporthorloges heeft. Na dit apparaat enkele weken te hebben getest, kan ik besluiten dat het een  meer dan behoorlijk toestel is, het is werkelijk een plezier om te gebruiken. Ik merkte zelfs dat ik indien ik het niet bij me had tijdens een spelletje golf, ik dat meteen als een gebrek beschouwde.

Vooreerst ziet het horloge er zeer fraai uit, het heeft een ruime afmeting van 47 op 47 mm, wat erg prettig is om de baan, de green alsook de mogelijke hindernissen goed te kunnen bekijken. Ook in fel zonlicht is de display klaar en duidelijk. Het horloge biedt vele functies die een extra dimensie geven aan het golfen. Zo is het mogelijk de vlag van de green te verplaatsen op het horloge zodat een meer exacte benadering mogelijk is. Je kan zelfs op de display een punt aanduiden naar waar je wilt slaan en die afstand wordt dan berekend. Ook heb je een duidelijk zicht op de te verwachten hindernissen (bunkers, water,…) met de juiste afstand van je positie.

Belangrijk is ook dat de windrichting wordt aangegeven, een niet te onderschatten factor voor het golfspel. Er is tevens de mogelijkheid te werken met een virtuele caddy: dat wil zeggen dat het horloge je kan adviseren welke club je dient te gebruiken vanaf een een bepaalde afstand. Nadeel is hierbij dat je vijf ronden dient te lopen om je horloge daarin te trainen. Als je na elke slag dan moet ingeven welke club je hebt gebruikt is dit proces best tijdsintensief en niet geschikt om te gebruiken in bijvoorbeeld een wedstrijd. Maar het is best handig.

Om je nog meer vooruit te helpen, is een goede feedback van je prestaties onontbeerlijk. Hiervoor kan je op de Garmin S62 voldoende data invoeren waar je nadien mee aan de slag kan om op bepaalde aspecten van je golfspel meer de nadruk te leggen. Je kan je exact Hcp ingeven en je horloge berekent zo je wil de te verwachten Hcp na  een gelopen flight.

Ik was tevens aangenaam verrast dat de Garmin Approach S62 ook andere sporten bevat zoals fietsen, zwemmen, enzovoort. Kortom, hier heeft Garmin voor mij wederom de toon gezet in het assortiment van golfhorloges.