FRX Pro van Kjus: degelijk materiaal voor de freerider

Kjus FRX Pro 1Met de FRX Pro lijn mikt Kjus op de serieuze freerider die niet alleen graag erg technisch, maar ook stijlvol materiaal heeft. De lijn bestaat uit een buiten- en onderjas en een broek. De buitenjas en –broek zijn gemaakt uit het nieuwe materiaal ‘White Dragon’ van Toray met Dermizax NX membraan. Deze combinatie zorgt voor een goede bescherming tegen de elementen, maar vooral een erg hoog ‘ademend’ vermogen, slijtvastheid en bewegingsvrijheid. Aan de binnenkant voelen de buitenjas en broek aan als een softshell. Dit zachte laagje zorgt voor genoeg isolatie, zodat je bij warmer weer zeker geen te dikke onderlaag moet aandoen. Hoewel de stof een hoog ademend vermogen heeft, is er ook goed voor ventilatie gezorgd. Langs de zijkanten van het bovenlichaam zijn er verluchtingsritsen die een stuk naar achter lopen. Deze kan je makkelijk bedienen, ook als je een rugzak aan hebt.

Nog opmerkelijker is dat er ook in de onderarmen verluchtingsritsen zitten. Eigenlijk een erg goed idee om ook via deze weg frisse lucht binnen te laten. De jas heeft verder nog genoeg zakken, waarvan een die je zowel van binnen- als van buitenuit kan open doen. Met de uitneembare sneeuwvanger kan je de jas ook aan de bijhorende broek vastmaken.

De broek is van een gelijkaardige, hoge technische kwaliteit. Naast twee steekzakken en een zak achteraan, heeft ze ook op de dijen ruime zakken. Zeker als je geen lange onderbroek aan hebt,Kjus FRX Pro broek geeft hier de zachte binnenkant van de broek wel een erg prettig gevoel. Langs de binnenkant van de bovenbenen zitten korte verluchtingsritsen. Onderaan zijn er lange ritsen om de broek over je schoenen te doen aansluiten.

 

 

 

Kjus Men_FRX_3d_Hooded_Jacket_hell_CMYKHet bijhorende onderjasje is een prachtstuk op zich. Het ziet er vrij minimalistisch uit, maar is erg functioneel. Het is gemaakt uit een hoog ademend Polartec Alpha materiaal voor de isolatie. De stof aan de binnenkant voert snel lichaamsvocht af, terwijl de buitenkant nog een vrij goed waterafstotend vermogen heeft. Bij helder weer en zelfs lichte sneeuwval kan je dit vestje dus gerust los dragen. Het heeft voor dit soort jasje zelfs een vrij functionele kap. Niet verwonderlijk dat Kjus met dit jasje op de internationale skibeurs Ispo een hoofdprijs heeft gewonnen.