Eider – De ultieme elegantie van de bergen… Approved by Lionel Daudet

ORBIT Active JacketBij Eider zijn efficiëntie en elegantie nauwe verwanten. Functionaliteit, technische expertise, innovatie en ergonomie zijn de basisbouwstenen vEider Lifestyle Picture Xenium Seriesan Eider, maar dit Franse merk zweert ook bij actief welzijn en harmonie met de natuur. Wie zich altijd tegelijk elegant en bijzonder goed wil voelen, zal het credo van dit merk zeker onderschrijven.

Naast de Momentum- en de Escape lijn, die centraal staan in het gamma, heeft Eider ook zijn Xenium lijn ontwikkeld. Deze laatste wordt gekenmerkt door alle technologieën die je nodig hebt om de hoogste toppen te bereiken.  Dit gamma blijft trouw aan de Eider design en knowhow en combineert bovendien ultraprestaties met elegantie. Lionel Daudet is de Eider ambassadeur die de Xenium lijn het best illustreert: hij is altijd een extreme alpinist geweest en is vandaag de eeuwige avonturier- filosoof. Zijn laatste project, waarover hij vertelt in zijn recente boek “De Ronde van heel Frankrijk”, was een geëngageerde, multisportieve uitdaging en een buitengewoon menselijk avontuur. http://www.dodtour.com

De topper uit de collectie is de ORBIT Active Jkt, een jas met een optimaal ademend vermogen volgens Gore: het Gore-Tex® ACTIVE membraan. Een ultralichte en minimalistische jas met drie lagen die ideaal is voor bergbeklimming en voor trekking. Beschikbaar in Chili pepper, yellow hammer of black dark grey voor mannen en in cherry wine, dark grey en night blue voor vrouwen.

http//:www.eider.fr