Een zomer vol fiets plezier in Méribel

Over een maand start de 17e etappe van de Tour de France, waarbij de beste wielrenners ter wereld bij elkaar zullen komen voor de klim van Saint-Gervais Mont-Blanc, door Méribel naar Courchevel. Via Courchevel-Le-Praz en Méribel klimmen de renners naar de top van de Col de la Loze. Op 2.304 meter hoogte wordt de top bereikt om af te dalen naar Courchevel. De Col de la Loze is een beklimming in de regio Franse Alpen, die in 2019 werd geopend. Het is een beroemde pas geworden voor fietsliefhebbers. Het is een uitzonderlijke route van maar liefst 12,5 kilometer lang, met een hoogte van 2.304 meter en is daarmee de hoogste bergtop in de Tour de France. Afgelopen zaterdag was de opening van de Col de la Loze in Méribel met oud-kampioen Thomas Voeckler. 

Zin in een zomer vol fiets plezier? Lees hieronder dan snel meer over de mogelijkheden voor de zomer.

Thomas Voeckler

Afgelopen zaterdag was de opening van de Col de la Loze in Méribel, met de aanwezigheid van Thomas Voeckler. De beklimming van de Col de la Loze samen met Thomas Voeckler was toegankelijk voor iedereen en na de beklimming stond er een band en foodtruck klaar om de dag af te sluiten.

E-Bike Experience

Van 8 tot 19 juli is er in Méribel de E-Bike Experience, met begeleide ritten, fietsproeven, freestyle shows en animatie voor kinderen. 

Tour de France

De beste wielrenners ter wereld zullen de klim wagen door Méribel op 19 juli voor de 17e etappe van de Tour de France 2023, die in Courchevel zal eindigen. 

Echappée du Col de la Loze

Op 19 en 20 augustus nodigt oud-kampioen Thomas Voeckler u uit voor de Echappée du Col de la Loze, een voor iedereen toegankelijke wedstrijd in de vorm van een droog getimede beklimming van de Col de Loze. Deze beklimming is ook toegankelijk voor mountainbikes zonder stopwatch.

Fietspark

Met het gezin naar Méribel, maak dan gebruik van het fietspark. Daar heb je drie gezinsvriendelijke routes, waar je met het gehele gezin kan genieten van de natuur, bergen en eventueel het spotten van dieren.  Zie hier de drie gezinsvriendelijke routes waar je als gezin heen moet deze zomer:

  • Le Clos Bernard (groen) Met een afstand van 2,4 km
  • Les Cotilles (groen) met een afstand van 6,68 km
  • Sprint du Col de la Loze (blauw) Met een afstand van 1,4km.

Lunch tip: Maya Altitude

Bijkomen van alle inspanning? Maak dan een stop onderweg bij Maya Altitude. Het restaurant is op 2,300 meter. Het interieur en zelfs sommige gerechten zijn geïnspireerd op de Himalaya. Geniet van het heerlijke eten en het 360 graden uitzicht over de vallei. 

Meribel.net