Brooks + Ergon: stijlvolle + ergonomische handvatten

Brooks Ergon GP1Als twee topmerken de krachten bundelen om een product op de markt te brengen, is de kans groot dat het resultaat meer dan behoorlijk is. Dat is dan ook zo met het GP1 handvat. Brooks, vooral bekend als oerdegelijk merk van fietszadels, is voor dit handvat in zee gegaan met Ergon. Dit merk is dan weer een klinkende naam op het vlak van ergonomische handvaten voor fietsen.

De GP1 is gebaseerd op de gelijknamige klassieker van Ergon. Dit is een handvat dat geschikt is voor zowel mountainbikes als toerfietsen. Het is niet al te groot, maar biedt echt een goede steun en demping.

Normaal heeft dit handvat bij Ergon een rubberen buitenkant, maar door de samenwerking met Brooks is dit een heel fijn leder geworden. Samen met zilver- of bronskleurige klemmen zorgt dit ook voor een erg verfijnd uitzicht.

Hoewel het rubber van Ergon zeker ook niet slecht is, voelt dat leder toch wel een pak prettiger aan. Je krijgt, zelfs in warmere omstandigheden, ook veel minder klamme handen. We hebben er ondertussen enkele maanden mee gefietst, in zowel koude, regen als warmer weer. In alle omstandigheden bleven ze even prettig aanvoelen, en vooral ook een goede ondersteuning bieden.

Brooks Ergon GP1 kleurenVoor het echt ruwe en vaak modderige mountainbiken is het misschien een beetje zonde om zulke handvatten te gebruiken, maar voor een toerfiets zijn het echt ideale modellen.

Dankzij de klemmen, die je met een inbussleutel vastdraait, blijven de handvatten ook goed op hun plaats.

De Brooks Ergon GP1 bestaan in enkele kleuren, en in een versie met twee lange of één kortere handgreep.