Beschermende loopsok van X-Socks

X-Socks-Run-Speed-Two-X-Socks maakt zich sterk dat het voor een optimale ventilatie zorgt van je voeten terwijl je hun sokken en kousen aan hebt. Bij de Run Speed Two is dat niet anders. Dankzij kanaaltjes die in de sok geweven zitten, kan de warme lucht makkelijker ontsnappen. X-Socks heeft daar ook enkele dure termen voor, maar in de praktijk is het natuurlijk vrij moeilijk te controleren of en in hoeverre die technische kenmerken effectief hun werk doen.

De Run Speed Two voelt in elk geval erg degelijk aan. Het is een vrij dicht en dik geweven sok, die je voet stevig omhult en tegelijk een erg comfortabel gevoel geeft. Het teenstuk is ook erg nauw en dik geweven, wat je tenen nog extra bescherming biedt. Dat kwam goed van pas tijdens onze loopsessies in iets ruwer terrein. Zelfs tijdens loopsessies van tien tot vijftien kilometer in vrij warme omstandigheden, kregen we nog geen oververhitte voeten. Dus er zal toch wel iets aan zijn van die ventilatietechnologie van X-Socks, want met een dergelijke dikke en vastgeweven sok zouden we anders zeker warme voeten gekregen hebben.

Omdat de sok ook onder de voet dicht geweven is, heeft ze ook een goed schokdempend effect. Van blaren of dergelijke moet je ook geen schrik hebben: hoewel het een heel korte sok is, spant ze bijna als een compressiekous rond je voet en enkel. Zo goed als geen kans dus dat de sokken beginnen schuiven over je voeten.

Voor mensen die wat langere afstanden lopen en zich graag goed beschermd voelen, is de Run Speed Two van X-Socks dus zeker een aanrader.