Arcus Cloud Jacket van Jack Wolfskin: super isolatie voor laag gewicht

ARCUS-CLOUD-JACKET-MEN-12Met de Zenon had Jack Wolfskin al een dun onderjasje dat dons met de synthetische vezel Fibercloud mixte. Voor de Arcus Cloud heeft men grotendeels hetzelfde superisolerende materiaal gebruikt. Vooral aan de mouwen en het bovenlichaam houdt dit materiaal je lekker warm. Het heeft een vergelijkbaar isolerend vermogen als natuurlijke dons, maar in tegenstelling tot dons kan het ook tegen vocht. Tegelijk is het materiaal ook goed ademend, en vooral ook erg licht.

Aan de schouders en onderaan is er kunstvezelvlies (Microguard) gebruikt: dit is ook goed isolerend, maar het is vooral een erg veerkrachtig materiaal. Zelfs als je een rugzak draagt, behoudt het daardoor toch nog zijn isolerende waarde, en het raakt of blijft ook bijna niet ingedrukt nadat je lange tijd met een rugzak hebt gelopen.

Hoewel het jasje ergens tussen een erg dun onderjasje en een dikkere buitenjas in zit, is het erg warm. Dankzij een winddichte en waterafstotende buitenlaag raak je bovendien haast niet afgekoeld door de wind. Door de structuur in kleine vierkantjes blijft het binnenmateriaal ook goed op zijn plaats. Tenzij bij echt koude temperaturen, is het dus bij fris tot koud weer zeker geschikt als enige jas. Hij is niet bedoeld voor erg intensieve inspanningen, want dan krijg je het gegarandeerd te warm. De jas kan zeker wat (mot)regen hebben, maar j e moet er niet mee door een lange stortbui. Wordt hij toch nat, dan droogt hij gelukkig ook snel op.

Naast een aangenaam klimaat biedt hij ook een groot draagcomfort. Zeker om te stappen, rustig te fietsen of te skiën. Alleen als je iets doet waar je veel bewegingsvrijheid nodig hebt, vinden we hem iets te stijf. ARCUS-CLOUD-JACKET-MEN-3

De jas is vrij minimalistisch afgewerkt: hij heeft een goede voorgevormde kap, maar je kan die niet wat aanspannen. Het uiteinde van de mouwen moeten het met een dunne rekker doen, en er zijn slechts twee zijzakken. Wij misten in elk geval een borstzakje om bijvoorbeeld een telefoon of portemonnee in op te bergen.

De Arcus Cloud Jacket van Jack Wolfskin is zeker geen jas die als enige in je kast kan fungeren, maar in koele temperaturen waar je niet al te veel beweegt is het een erg nuttige hulp.