Altijd drinken bij de hand tijdens het lopen

Camelback Quick Grip 1Als je langere afstanden loopt, is het belangrijk om onderweg af en toe te drinken. Daar bestaan verschillende oplossingen voor, gaande van kleine flesjes in een gordel om je middel tot een rugzak met drinkreseroir die speciaal voor loper is bestemd. Camelbak heeft nog enkele andere oplossingen. Eentje om in de hand te houden, en eentje om aan je heup te dragen. In beide past een klassieke drinkbus.

De Quick Grip is de meest eenvoudige van de twee. Dit is een vrij minimalistische houder waar een drinkbus in past. Aan één kant zit een lint waar je hand door past en dat je kan aantrekken zodat het geheel goed aan je hand vast zit. Uiteraard moet je je hand nog om de drinkbus houden om deze goed vast te houden. Aan de voorkant zit nog een klein zakje met een rits waar bijvoorbeeld een sleutelbos in past.

camelbak-quick-gripHoewel de Quick Grip niet heel veel om het lijf heeft, helpt hij toch om een drinkbus stevig vast te kunnen houden. Het is wel even wennen om met een drinkbus in je hand te lopen. We gebruikten de Podium Chill drinkbus van Camelbak. Dit is een fles met een isolatielaag aan de binnenkant. Ze heeft een handige draaidop, die je makkelijk open of toe kan draaien. Als hij toe is, lekt de bus zeker niet. Maar als ze open is, is ze makkelijk om uit te drinken. Hier kan zo’n 610 milliliter in, zodat je toch een dikke 600 gram in je hand moet meenemen. Vooral aan dit gewicht moesten wel toch wel een tijd wennen, en echt helemaal comfortabel voelde het eigenlijk nooit aan – al is dat deels zeker ook persoonlijk.

Het handige aan de Camelback Quick Grip is wel dat je je water altijd letterlijk bij de hand hebt. Je hoeft de fles maar naar je mond te bewegen om te kunnen drinken – tenminste als de dop open is. Ons bleef het toch een beetje storen om met goed een halve kilo in één hand rond te lopen. In omstandigheden waar je echt wel geregeld moet drinken, blijft het echter zeker een interessant hulpmiddel.

 

Camelbak DelaneyMoet je niet altijd water letterlijk bij de hand hebben, dan is de Delaney wel een interessante optie. Dit is een heupgordel waar ook een drinkbus in past. De houder voor de fles draag je best op je heup, zodat ze niet echt stoort maar je ze wel vrij makkelijk kan vastnemen. Maar naargelang je voorkeur, kan je ze natuurlijk ook wat meer op je rug hangen, en de riem even verschuiven om aan de drinkbus te kunnen. De heupriem zelf valt wel nogal groot en hoog uit. Naast de houder voor de drinkfles zit immers nog een zakje met rits waar je wel een en ander in kwijt kan: je sleutels, maar ook iets om te eten of iets dergelijks. Het geheel is wel hoofdzakelijk uit mesh-stof gemaakt, maar bij warmer weer wordt het op de plaats waar je de heupgordel draagt toch wel flink warm.

Camelbak Delaney 2Ook met de Camelbak Delaney lopen vraagt wat aanpassingstijd, maar na een poos heb je er eigenlijk geen last meer van. De drinkfles uit de houder nemen kost natuurlijk iets meer moeite dan drinken met de Quick Grip, maar valt na wat oefenen best wel mee. Het gewicht van over de 600 gram stoort echter wel minder dan bij de Quick Grip. De Delaney kan je ook wel in ander omstandigheden gebruiken overigens, zoals bij een gewone wandeling of andere activiteiten waar je je handen vrij wilt hebben, geen rugzak nodig hebt maar af en toe wel wat wilt drinken.