4 skiërs gaan de Witte Berg in Nepal op

Ooit gehoord van Dhaulagiri? Het is een Nepalese piek in de Himalaya, 8.167 meter hoog, die nog nooit iemand heeft kunnen skiën. Vier Franse en Amerikaanse bergbeklimmers hebben hun krachten gebundeld om de uitdaging aan te gaan.

Na een lange training in de Alpen om hun klim- en skivaardigheden te perfectioneren, vertrokken Vivian Bruchez, Mathieu Maynadier, Michael Arnold en Mathéo Jacquemoud half september naar Katmendou. Na een lange tocht om het basiskamp te bereiken en een periode van acclimatisatie aan de hoogte. Zij zouden de top van de White Mountain begin oktober (tussen 1 en 10 oktober, afhankelijk van het weer) moeten beklimmen. Brillenmerk Julbo is een van de belangrijkste partners in het project.

De vier Julbo-atleten hebben al uitgebreide bergsportervaring, maar dit is de eerste keer dat zij hun krachten en vaardigheden voor een dergelijk project hebben gebundeld. Voor een dergelijke expeditie op meer dan 8.000 meter moet met veel factoren rekening worden gehouden, waardoor dit avontuur heel anders is dan wat ze in de Alpen gewend zijn. Acclimatisatie, uitrusting, extreme koude, logistiek, …. Zoveel verschillende zaken waarop onze atleten zich zullen moeten voorbereiden en anticiperen, niet alleen om de top te bereiken, maar ook om te slagen in de afdaling op ski’s.

Optimale oogbescherming
Oogbescherming is een essentieel onderdeel van hun uitrusting en zal ongetwijfeld een bepalende factor zijn voor het succes van het project. Hiervoor kunnen ze rekenen op een optimale zonbescherming met producten die speciaal voor hun behoeften zijn ontworpen door Julbo. Om hen beter te beschermen tegen het zeer sterke zonlicht op deze hoogten en tegen de extreme kou die ze dag en nacht moeten trotseren, is in samenwerking tussen de atleten en het merk uit Jura een capsulecollectie zonnebrillen en goggles ontwikkeld rond drie specifieke modellen: de zonnebrillen Ultimate Cover (Spectron 4) en Shield (Reactiv 2-4) en het skimasker Alpha (Spectron 4).

www.julbo.com